The Glenlivet Nadurra 16 YO - fra Trolla

The Glenlivet Nadurra 16 YO, 16 år, 48 %

The Glenlivet Nadurra 16 YOTakket være et besøk til Trondheim sist helg (og ja: for de som lurer på det, så ligger Trolla i Trondheim kommune), fikk jeg gleden av å nyte The Glenlivet Nadurra 16 YO.

Vi var to som smakte samme whisky, men det var stort sett jeg som satte ord på lukt og smak. Bidraget fra den andre begrenset seg til å jatte med, eller jatte mot. Vi hadde det veldig gøy!

Lukt (23/25): Lukten var først veldig snodig, uten at jeg greide å definere 'snodig' nærmere. Etter at whiskyen hadde stått i glasset en stund, syntes jeg lukten ble veldig god - i hvert fall deler av den. Jeg syntes den luktet litt bourbonaktig, og det er jeg ikke så glad i. Videre luktet den litt blomster, og det er jeg heller ikke så glad i. Men så kom det frem vanilje, og da ble alt så mye bedre! I tillegg syntes jeg den var litt støvete og samtidig frisk (grønt eple?) - litt merkelig kombinasjon. Likevel får den altså en høy score på lukt.

Smak (22/25): Det var vanskeligere å sette ord på smaken, synes. Men den smakte godt! Jeg kjente i hvert fall at den var varm. Den smakte en blanding av salt og søtt, så jeg landet på at lukten kanskje kan beskrives som salt fudge? I tillegg var det krydder av et eller annet slag.

Avslutning (22/25): Avslutningen var god, men vanskelig å beskrive smakene. Saltet hang igjen, og så synes jeg den ble litt oljete.

Totalinntrykk (22/25): Dette ble en god smaksopplevelse! Jeg fikk lyst til å smake mer fra The Glenlivet. Fra før jeg har smakt en på 33 år, men den scoren vil jeg ikke avsløre - den er nemlig latterlig lav. Årsaken er nok at jeg smakte den for to år siden, da jeg fortsatt ikke var helfrelst på whisky.

Score (89/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

Bilde fra Berlin Whisky & Wine.

- Tone

Karuizawa Noh 1981 Cask #4676 Sherry

Highland Park 19 YO Alchemist - gull