Strathisla 12 YO - rund og drikkbar

Strathisla 12 YO - rund og drikkbar

Strathisla 12 YO, 12 år, 43 %

Strathisla 12 YODette er den siste anmeldelsen av whiskyene jeg smakte på root 246 i Solvang, California. I løpet av vårt opphold i Solvang, fikk jeg smakt meg gjennom deres "standardwhiskyer" som jeg ikke hadde testet før.

Fra tidligere har jeg smakt én Strathisla sammen med min mann, og han har anmeldt den: Strathisla 1968 Lonach 40 YO. Jeg ga den 83 i score. Det er ikke alltid slik at gammelt er best, så jeg var klar til å gi en yngre Strathisla en sjanse.

Nå er det 12-åringen som skal anmeldes.

Lukt (18/25): Hmmm... Møbelpolish, godt brukt frityrolje og svisker. Dette var ikke en særlig god duftmiks. Jeg kjente også banan, men som jeg har nevnt mange ganger tidligere, så skyldes det antakelig at jeg drakk av NEAT-glass.

Smak (21/25): På smaken kjente jeg mango og sjokolade. Slettes ikke verst, og svært uventet etter den litt uheldige duften. En rund og god smak.

Avslutning (20/25): Ettersmaken inneholdt ikke så mye smak, rett og slett. Den ble tørr og litt søt. Avslutningen var ikke lang, men det var nok like greit.

Totalinntrykk (20/25): Hvis vi hopper over lukten, så var dette en rund og god whisky. Absolutt drikkbar. Du kan jo vurdere å sette en klype på nesen og bare nyte smaken.

Score (79/100)

Whiskyen var absolutt drikkbar, men å anbefale den?

- Tone

Jura Turas-Mara - ikke for meg

Hanyu 1991 Cask 370 - herlig krydderseng