Stockholm Beer & Whisky Festival 2013 – dag 2

Vi overlevde også dag 2 på Stockholm Beer & Whisky Festival, tross store mengder med nye inntrykk, nye bekjente og venner, samt nye prøvesmakinger. Dette er en veldig store festival, betydelig større enn hva vi finner i Norge. Totalt er det rundt 200 utstillere, hvordav rundt 35-40 kommer med whisky i sitt sortiment. Videre er det rundt 100 masterclasses (seminarer) med prøvesmakinger.

Ikke helt som i Norge

Det er ikke bare den enorme størrelsen på denne festivalen som gjør at dette skiller seg fra hva vi har i Norge.

I Norge er vi vant med bonger på festival. Man kjøper et antall bonger, typisk til rundt kroner 30-40 per bong, og 'veksler' så disse inn i 2 cl smaksprøve. En smaksprøve vil da koste mellom 1 og 10 bonger. Her på Stockholm Beer & Whisky Festival er det hele løst med cash. Du betaler en gitt pris per 1 cl eller 2 cl smaksprøve. Personlig synes jeg nok dette fungerer bedre enn det litt rigide bong-systemet vi bruker i Norge. Men det er sikkert noen lover og regler som ligger bak denne forskjellen.

En annen stor forskjell er at her i Sverige er det lov med alkoholreklame. Det innebærer at det er betydelig  mer 'fargerikt' og reklamepreget å gå rundt på festival her. Det medfører også at representanter for importører, bryggerier, destillerier etc. selv faktisk kan stå og selge smaksprøver. Det er heller ikke lov i Norge.

Nye hyggelige møter

Vi møtte mange hyggelige folk på dag 2, og det blir for mye å nevne alle, men noen er verdt å trekke frem spesielt. Håkan Dahlberg står bak Vi som älskar Whisky, en veldig bra Facebook-side om whisky, med imponerede 14000+ likes. Vi traff på Håkan og hans familie - veldig hyggelig!

Stockholm Beer & Whisky Festival 2013 - bilde 1

Dagens første smaksprøver fikk vi hos brødre Michael og Claus Brunstein. De driver Bryghuset Braunstein i nærheten av København, hvor de blant annet lager nydelig whisky. Mer om Braunstein og deres whisky snart!

Det er alltid gøy å treffe på whisky-ildsjeler, og jeg vil nok plassere Hasse og Gabrielle Axelson i den kategorien. De står bak Whiskytaste Sweden AB, en relativt nystartet whiskyimportør i Sverige.

Jeg hadde dessuten gleden av å få være med på Svensk Whiskyforbund sin årlige Convention. Der møtte jeg veldig mange whiskyfans, et virkelig hyggelig arrangement. På Convention var også Alexandra Sjøholm, Sales and Marketing Coordinator på Diageo, med ansvar for Sverige og Norge.

Stockholm Beer & Whisky Festival 2013 - bilde 2

Bibendum sin stand fikk vi en veldig hyggelig prat med Joanne Brown fra Bruichladdich.

Vi gleder oss til dag 3 av Stockholm Beer & Whisky Festival!

Slàinte! - Thomas

Balvenie Tun 1401 batch 8

Nikka Single Cask Coffey Grain 2000 11 YO