SMWS 76.66 It's an ambush!

SMWS 76.66 It's an ambush!, 23 år, 59,2 %

SMWS 76.66 It's an ambush!Lenge siden jeg sist testet en whisky fra Scotch Malt Whisky Society (SMWS) nå. Her har vi SMWS 76.66 It's an ambush. Destilleri 76 er Mortlach, og dette er altså tønne 66 som SMWS har anskaffet fra det destilleriet. Whiskyen  er 23 år gammel, og holder fatstyrke 59,2 %.

Etter hva jeg kan se er ikke denne whiskyen tidligere anmeldt på nett, og den er heller ikke i listen på whiskybase.com. Underlig. Vel, jeg har en 10 cl flaske, og her skal det testes!

Her er SMWS sine egne smaksnotater:

The rich nose has golden syrup, brown sugar, toffee and chocolate, but also some polished wood, figs, grapes and marmalade. The palate takes your breath away; dry oak, leather and oriental spice against luxurious sweetness.

Lukt (22/25): Mortlach har ofte et snev (eller en del mer) av svovel på nesen. I denne utgaven er svovelen omtrent helt fraværende. Den er ikke savnet! I svovelens fravær finner jeg mild sødme, honning, melne epler, vanilje og polert treverk.

Smak (22/25): Fruktig, fyldig og silkemyk. Litt lærpreg, vanilje, chili-sjokolade og pepper.

Avslutning (21/25): På ettersmaken blir den ganske oljete, nesten så man kjenner et smørbelegg i ganen. Videre er den lettbrent (litt toast), noe karamell, anis og vanilje. Den varer lenge.

Totalinntrykk (22/25): En fin Mortlach, som jeg gjerne prøver flere ganger.

Score (87/100)

Sláinte! - Thomas

Big Peat Christmas Edition 2013

Big Peat Christmas Edition 2013

Ichiro's Malt Chichibu The Peated