Old Pulteney 1980 G&M - litt støvete, men god

Old Pulteney 1980 G&M, 31 år, 43 %

Old Pulteney 1980 G&MDa jeg møtte Whiskymoro for å nyte et par whiskyer på Dr. Jekylls i Oslo, hadde vi selv valgt én whisky, Oban 1969 32 YO, og ba bartenderen velge en whisky til. Anbefalingen ble en Old Pulteney 1980 31 YO. Dette var altså dagen for å prøve litt gamle whiskyer. Spennende.

Lukt (22/25): Jeg syntes umiddelbart at det luktet røyk og aske. Med litt hjelp kjente jeg lukten av strie, fersken og melent eple. Etter at whiskyen hadde stått i glasset en stund og jeg skulle lukte på den igjen, så kjente jeg våt sigarettsneip. Det var litt underlig og ikke veldig bra. Heldigvis varte streifet av sigarettsneipen en veldig kort stund. Samlet sett luktet whiskyen egentlig ganske friskt og godt.

Smak (23/25): God! En ganske søt whisky. Sødmen var en blanding av karamell, fudge og vanilje. Også smaken var preget av litt aske med tillegg av støv. Da var det kanskje litt underlig at den smakte oljete i tillegg, men det gjorde den.

Avslutning (22/25): I ettersmaken ble den litt mer fruktig, i form av hermetisert pære. Dessuten kom det frem litt salt og litt tresmak.

Totalinntrykk (22/25): Det var en veldig god whisky. Samlet sett ganske støvete, men samtidig litt søt og god.

Det er sjelden jeg drister meg på å tilsette vann i whiskyene i og med at min erfaring er at alle whiskyene er bedre uten vann, men jeg skulle altså prøve med bittelitt vann i denne. Ble den bedre med vann? Nei.

Score (89/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

- Tone

Bunnahabhain 1979 20 YO James MacArthur's Old Master's

Glen Albyn 1963 21 YO G&M Sestante