Oban Natural Cask Strength - et skotsk eventyr

Oban Natural Cask Strength - et skotsk eventyr

Oban_Cask-300x2252.jpg

Oban Natural Cask Strength Ltd. Ed., ~17 år, 55,2%

Oban Natural Cask StrengthIfjor var jeg på tur til Skottlands vestkyst, og besøkte blant annet Oban Distillery. Der fikk jeg smakt på og kjøpt med meg en flaske av Oban Natural Cask Strength.

Dette er en spesialvariant de kun selger i butikken på destilleriet, og totalopplaget er på 6000 flasker. Det er ingen aldersangivelse på flasken, men jeg ble fortalt på destilleriet at innholdet er ca 17 år gammelt.

Fra tidligere hadde jeg kun smakt den vanlige 14 YO og tilsvarende Distillers Edition. Denne varianten var så definitivt noe helt annet! Jeg får mer og mer sansen for filosofien til SMWS, som kun kjører single cask og cask strength på all whisky de utgir. Det er da du får de virkelig spennende opplevelsene.

Lukt (24/25): Utsøkt, delikat og fin i formen! Banan, sitrus og litt lynghonning kiler nesen på en svært behagelig måte. Etter en smak kjenner jeg også duften av julekake med milde krydder. Det passer jo bra på denne tiden!

Smak (23/25): Appelsin og banan-kompott med vaniljeis og noen få korn havsalt.

Avslutning (24/25): Dette blir bare bedre og bedre, over en laaang periode. Fortsetter med kompotten og vaniljeisen men nå får det hele ett tynt lag med sjokoladesaus laget på hvit sjokolade. Dette blir etterhvert virkelig rikt!

Totalinntrykk (24/25): Denne whiskyen er et eventyr i seg selv, fra eventyrbyen Oban på Skottlands vestkyst. Vil nesten påstå det er verdt å ta turen til Oban for å få oppleve dette!

Score (95/100)

Sláinte og God Jul! - Thomas

BenRiach 12 YO - ualminnelig alminnelig

BenRiach Curiositas Peated - "sweet peat"