Oban 1969 32 YO - nydelig!

Oban 1969 32 YO, 32 år, 55,1 %

Oban 1969 32 YODa jeg møtte Whiskymoro for å nyte et par whiskyer på Dr. Jekylls i Oslo, hadde han sett seg ut Oban 1969 32 YO som én aktuell whisky å smake. Jeg hadde kun prøvd tre Oban tidligere, så det passet utmerket å teste én til.

Whiskyen jeg smakte var destillert i 1969 og tappet på flaske i 2002. Jeg smakte flaske 1330 av 6000.

Lukt (23/25): Det var en interessant og kompleks duft. Først luktet det en blanding av tre, appelsin og toffee. Dette var dufter jeg greide å sette ord på selv. Deretter - med litt bistand - kjente jeg lakris, fiken og solbær. Herlig!

Smak (24/25): Smaken? Nesten noe av det beste jeg har smakt! Fyldig, med en blanding av appelsin og karamell. Jeg greide ikke å sette ord på så mye mer, men den var utrolig god. Litt kandissukker kom frem etter hvert.

Avslutning (23/25): Ettersmaken varte lenge, og det var jo bra i og med at det var så gode smaker. I avslutningen var det lakris og salt, og bittelitt røyk, synes jeg.

Totalinntrykk (23/25): En aldeles nydelig whisky!

Score (93/100)

Da jeg lette litt på nett for å finne informasjon om whiskyen, fant jeg ut at Whiskyfun hadde anmeldt akkurat samme whisky, og landet på akkurat samme score! Beskrivelse av lukt og smak var imidlertid helt ulikt.

Konklusjonen blir selvsagt at whiskyen anbefales!

- Tone

Fire Blackadder Raw Cask - et herlig ormebol

Fire Blackadder Raw Cask - et herlig ormebol

Strathisla 1968 Lonach 40 YO