Oban 18 YO - siste nytt fra vestkysten

Oban 18 YO Limited Edition, 18 år, 43%

Oban 18 YOOban er med sin standard 14-åring en av Diageo's Six Classic Malts. Oban distillery ligger midt i den lille byen Oban på Skottlands vestkyst, kun en liten båttur fra Islay, Tobermory og andre kjente whiskyøyer. Oban regnes med i Highland, eller West Highland regionen.

Foruten den vanlige 14-åringen er det i all hovedsak en Distillers Edition som er å få tak i av Oban-varianter.

Nå har de utgitt en 18-åring i begrenset opplag, kun for det amerikanske markedet. Jeg var heldig og fikk plukket denne med meg fra det store utland for et par uker siden.

Lukt (22/25): Dette var litt anderledes; her var det moden/bakt banan som dominerte med en gang. Den er lun og varm i duften, rund og fin. Litt salt og krydder finner man også. Relativt friske saker.

Smak (22/25): Delikat, hadde kanskje ventet litt mer trøkk. Nær sagt ikke noe fatpreg, den er ren og myk. Lettsaltet, mild karamell. Intet galt her, men heller intet veldig spennende.

Avslutning (21/25): Ettersmaken er kanskje enda litt spakere, dog fremdeles ren og delikat. Litt mer sødme her, som vage minner om litt melis bak på tungen.

Totalinntrykk (22/25): Helt grei, men man kan like godt holde seg til Oban 14 YO eller Distillers Edition. Man tar iallfall ikke turen over dammen ens ærend for å kjøpe denne! :-)

Score (87/100)

Sláinte! - Thomas

Amrut Indian Single Malt - helt på det jevne

Talisker 10 YO - kvalitet fra Isle of Skye

Talisker 10 YO - kvalitet fra Isle of Skye