Norske whiskyfestivaler

En Whiskyfestival er en glimrende anledning til å treffe likesinnede. På festival kan man dessuten prøve spesielle whiskyer man kanskje ellers ikke har en sjanse til å få prøvd. Det være seg svært dyre whiskyer man aldri ville tatt seg råd til å kjøpe en hel flaske av, eller spesialvarianter som rett og slett er nær umulige å få tak i på egenhånd. Whiskyinteressen er helt klart på vei opp i Norge, og vi har etterhvert et bra utvalg i whiskyfestivaler her i landet. Her følger en oversikt over de festivaler jeg vet om.

Tunsberg Whiskyfestival

Festivalen ble første gang arrangert ifjor, og var da en stor suksess. De hadde et meget rikt utvalg med whiskyer for smaking, og et bredt utvalg med mesterklasser (Masterclasses). Vi får håpe dette blir et årlig arrangement. En tradisjon er etablert! Billettsalget for 2012 har startet!

Sted: Tønsberg, Oseberg (Quality Hotel Tønsberg) Dato: Lørdag 26.mai 2012, 12.30-21.00 Hjemmeside: http://www.tunsbergwhiskyfestival.no/

Oslo Whiskyfestival

Dette er Norges første og største whiskyfestival. Den ble første gang arrangert i 2004. Mannen bak hele festivalen er Chris Maile. Chris ble Keeper of the Quaich i 2005, og er svært kunnskapsrik innen whisky, en knakende god foredragsholder. STOW har hatt Chris på besøk flere ganger opp gjennom årene. Festivalen har et bredt utvalg mesterklasser.

Sted: Oslo, Vika Konferansesenter Dato: 2-3.november 2012, 17.00-21.00 og 13.00-20.00 Hjemmeside: http://www.whiskyfestival.no/

Whisky Fagmesse

Arrangør er whiskyklubben Jærens Ærverdige Forening for Uisge Beatha's Fremme. Fagmessen arrangeres annet hvert år, og ble inviet første gang i 2006. Festivalen tilbyr mesterklasser.

Sted: Jæren, Jærmuseet Dato: 20.oktober 2012 Hjemmeside: http://www.whiskyklubben.no/

Vestfold Whisky Weekend

Horten Cigar og Whisky Selskap arrangerte Vestfold Whisky Weekend i 2007, 2008 og 2010. Det er uklart hvorvidt det blir noe arrangement igjen i år. De tidligere festivaler har vært meget bra, så vi håper VWW snart er tilbake!

Sted: Horten Dato: Hjemmeside: http://www.vestfoldwhisky.com/

Sláinte! - Thomas

Ralfy!

TWE Blog Awards