Mortlach 15 YO G&M - et fint første møte

Mortlach 15 YO G&M, 15 år, 43%

Mortlach 15 YOMortlach Distillery ligger i Speyside-regionen, og er eid av Diageo. Det er ingen egen hjemmeside for dette destilleriet, og deres produksjon går i all hovedsak til diverse blends. Diageo selger kun en Mortlach i sin Rare Malts serie. Du må altså til independant bottlers, som Gordon & MacPhail i dette tilfellet, for å få prøvd en Mortlach.

Denne whiskyen har vært lagret på 1st fill og refill Sherry-tønner, i 15 år. Du får den på polet for NOK 695 (varenummer 230101).

Jeg har selv liten erfaring med Mortlach fra tidligere. Jeg har dog enda en anmeldelse av Mortlach som kommer i nær fremtid.

Lukt (23/25): Svært fruktig og frisk; jordbær, epler, pærer, banan og sitrus. Finner dessuten litt malt, frokostblanding, og etterhvert noe sherry. Virkelig fin nese.

Smak (21/25): Forsiktig, og nesten litt var. Den stryker seg opp mot deg, og du må gi den tid så den ikke gjemmer seg helt. Den er silkemyk, lett, småsøt, spicy og forsiktig sherrypreget.

Avslutning (21/25): Middels lang, ren og fortsetter som den startet.

Totalinntrykk (22/25): Flyktig og forsiktig, men allikevel forlokkende. En whisky man gjerne vil lære seg å kjenne litt bedre. Mortlach må undersøkes nærmere!

Score (87/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Cooley 2000 fra A. D. Rattray - irsk og godt!

Cooley 2000 fra A. D. Rattray - irsk og godt!

Breaker Bourbon Whisky fra California