Min egen Glenglassaugh er nå ett år gammel!

Glenglassaugh SC54, 1 år, 60%+

Glenglassaugh

Ifjor bestemte jeg meg for å kjøpe en tønne whisky. Etter en del research, som dere kan lese mer om her, valgte jeg Glenglassaugh. Hos dem kunne jeg kjøpe en octave, en tønne på 50 liter. En vanlig tønne på 200 liter ville blitt litt mye på meg, tenkte jeg.

Jeg valgte videre å få min tønne fylt med un-peated destillat. Når det kom til tønnetype valgte jeg en Ex-Sherry tønne (Oloroso).

Den 1.mars 2012 ble min tønne (SC54) fylt, og lagt på lager nummer 4. Så begynte ventingen.

Siden det er en liten tønne regner Glenglassaugh at den typisk vil bli tappet på flaske etter fem år. Dette er imidlertid helt opp til meg. For å gjøre denne beslutningen litt enklere får jeg så tilsendt en smaksprøve (sample) en gang hvert år.

Nå har jeg nettopp mottatt første smaksprøve, og her får dere anmeldelsen:

Lukt (23/25): Det første som slår meg er at dette lukter godt moden whisky. Ingen antydning til unoter. Den lukter faktisk bedre enn Glenglassaugh Revival, som er en 3-åring. Det er lune fine krydderier, åpenbart fra sherrytønna. Videre er det fruktig; appelsin eller mandarin - det veksler litt. Lukten er frisk , fyldig og rik. Finner etterhvert mer vanilje, noe eik og voks. Det lukter litt som i skopusseskuffen. Det er like før det blir for mye tung sødme, men den stopper i tide. Dette var overraskende godt!

Smak (21/25): Litt "bite" her, men det skulle vel bare mangle. Den ligger på over 60% fremdeles. Myk og fin munnfølelse, faktisk overraskende bløt. Sherrytoner og middels sødme. Ikke veldig komplekst, så her avsløres den på kort lagring. Men det er ingen unoter her heller, intet innslag av råsprit, svovel eller annet rusk.

Avslutning (20/25): Litt salt, karamell, demerara sukker og appelsinskall (frisk og litt bitter). Den varmer godt, men er ganske kort. Igjen er det nok den lave alderen som her slår inn.

Totalinntrykk (21/25): Dette lover godt! Gleder meg til mars 2014, og mars 2015, og mars 2016...

Score (85/100)

Sláinte! - Thomas

Ardbeg Day 2012 - en fin dag

GlenDronach 1972 39 YO - himmelsk