Mer om den mystiske whisky fra Vinmonopolet

Dere husker kanskje min etterlysning fra noen uker tilbake. Det gjaldt en whisky tappet av Vinmonopolet, med det klingende navn Week End Scotch Whisky.

Nå har jeg fått mer info fra noen vennlige sjeler på Vinmonopolet:

"Week End Whisky var en spesialtapning for salg til Vinmonopolets ansatte. I alkoholloven sto det at vin og brennevin ikke kunne selges med rabatt, så for å få til en gunstigere pris på enkelte varer til sine ansatte, tappet Vinmonopolet opp noen få merker av vin, sterkvin og brennevin kun ment til personalsalg.

Dermed var bedriften innenfor rammen av loven, da de solgte til en litt lavere pris til sine ansatte. Dette var et strengt kvoteregulert salg, der de ansatte fikk en liten kvote til personalpris, tre ganger i året.

Week End Whisky var tilnærmet lik Royal Castle i kvalitet, men kunne også til sine tider innholde slumper av Upper Ten. Denne ordningen med personalsalg av egne spesialtapninger (hjemmetapninger), opphørte i begynnelsen på 1980-tallet."

Vi vet altså ikke helt når nettopp denne flasken er fra, men Week End Whisky ble altså utgitt i flere år, med noe varierende innhold. Artig historie!

Sláinte! - Thomas

Rapport fra Whisky Fagmesse 2012

San Francisco - Cask