Mackmyra Ægirs Bior

Mackmyra Ægirs Bior

Mackmyra_ÆgirsBior.jpg

Mackmyra Ægirs Bior 46,1 %

Mackmyra Ægirs BiorPå Oslo Whiskyfestivals første dag ble jeg anbefalt å smake Mackmyra Ægirs Bior. Jeg har ikke lyktes å finne informasjon om den på nettet og heller ikke på Mackmyras hjemmeside, men jeg ble fortalt at whiskyen er et resultat av et samarbeid mellom Mackmyra og Ægir. Ægir har vært lagret på whiskyfat fra Mackmyra. Mackmyra sluttlagret så sin whisky på tønnene som var brukt av Ægir. (Jeg håper jeg fikk med meg dette riktig.)

Fra før har jeg smakt fem Mackmyra, hvorav kun én har vært god. Og den kom fra en privateid tønne  Så jeg var veldig spent på hva som ventet meg med Ægirs Bior...

Nose (22/25): Lukten var kjempemorsom! Fascinerende! Umiddelbart tenkte jeg tyggegummi, Xylitol, lakris, øl og vanilje. Det var en kompleks og snodig duft. Veldig fyldig.

Taste (22/25): Smaken var veldig annerledes enn hva lukten skulle tilsi. Den var rund og fyldig. Det var noe udefinerbart søtt - kanskje en blanding av litt lakris og vanilje? Den var full av krydder, spesielt pepper.

Finish (21/25): Ettersmaken var ganske god. Den ble preget av krydder og pepper. Ikke så veldig lang.

Balance (22/25): Totalt ga dette inntrykk av at Mackmyra kan ha spennende produkter å by på etter hvert! Jeg kommer ikke over lukten. Den var veldig spesiell og morsom. Smaken var også veldig god.

Score 87/100

- Tone

SMWS 1.161 Coconut shy

Highland Park Ambassador's Choice 10 YO