Loch Lomond Croftengea 2003 Heavily Peated Sherry Butt 4 YO

Loch Lomond Croftengea 2003 Heavily Peated Sherry Butt 4 YO, 4 år, 45 %

Loch Lomond Croftengea 2003 Heavily PeatedVi var altså tre jenter (damer) som hadde vår egen lille whiskysmaking (se tidligere anmeldelse av Macallan Elegancia 12 YO). Blant whiskyene vi smakte denne kvelden, var det én som var fullstendig ukjent for oss alle tre: Loch Lomond Croftengea 2003 Heavily Peated Sherry Butt.

Whiskyen er lagret på cask no 1, og vi smakte fra flaske 726 av totalt 885. Den ble destillert 3. mars 2003 og tappet på flaske 10. mai 2007, så den er bare fire år gammel.

Lukt (18/25): Røyk! Deretter kom lukten av mandelessens (litt kunstig). Og med litt hjelp kjente jeg brød og oliven. Akkurat det var for så vidt litt morsomt oppi alt det andre rare, ikke så gode, med lukten. Etter hvert dukket torven frem.

Smak (19/25): Røyk! Whiskyen hadde skikkelig bite (alkohol). Rett etter røyken kom et lynraskt blaff av tørket papaya. Deretter kjente jeg salt og tang. Assosiasjonen til tang går mange år tilbake i tid da min onkel kom hjem fra utlandet med tang-snacks.

Avslutning (19/25): Røyk! Og røyken blir værende...

Totalinntrykk (18/25): Jeg har ingenting imot røykfylte whiskyer, men i denne ble røyken alt for dominerende. Og så var det ikke så veldig mye godt som skjedde hverken med lukt eller smak. Dette var ikke mye å skryte av.

Score (75/100)

Konklusjonen etter denne smakingen, blir selvsagt at whiskyen ikke anbefales.

Men: Da jeg skulle føre inn whiskyen i min liste over whiskyer jeg har smakt, så oppdaget jeg at jeg hadde smakt den tidligere likevel - fra samme flaske! Scoren den gang var mye høyere. Og hva sier så det? Jo, smaksopplevelsen preges nok av hvilke whiskyer jeg smakte samtidig med den, og settingen for øvrig. Dessuten var det ikke veldig mye på flasken, og den har stått ett år siden sist jeg smakte den. Kanskje er den verdt å prøve likevel om du kommer over den?

- Tone

Mortlach 1995 Exclusive Malts - småtøff

Whiskysalget i Norge første halvår 2013