Kilchoman 2006 5 YO for Viking Line

kilchoman-5yo-2006-300x3002.jpg

Kilchoman 2006 5 YO for Viking Line, 5 år, 59,6 %

Kilchoman 2006 5 YOI dag drar vi til med en ung Islay-whisky. For en tid tilbake ramlet det inn en sample på Kilchoman 2006 5 YO for Viking Line. Jeg var en stund litt skeptisk til Kilchoman. Dette hadde nok mye med at jeg ikke var helt overbevist etter smaking av de første 3-åringene fra dette destilleriet tilbake rundt 2010. Men jeg har senere blitt skikkelig overbevist om at de har mye godt å fare med, blant annet etter å ha smakt deres Machir Bay 2013.

Lukt (23/25): Nydelig røyk, masse røkt kjøtt, feit entrecote i jernpanne med mye margarin. Samtidig er den ganske så fruktig, og den har mange liflige og lettere toner som danser rundt det litt tyngre og kjøttfylte.

Smak (21/25): Nesten sjokkartet røyknivå her. Nesten så øyne spretter ut av skallen på en stakkar. Wow! Dette er så nær 'for mye røykpreg' som jeg noengang har kommet. Trodde ikke det var mulig. Røyken er betydelig mer påtagelig på smaken her enn på en über-peated Octomore (men man skal ikke la seg lure av disse ppm-tallene). Rått kjøtt som ligger rett ved siden av grillen, en grill som det er full fyr på. Dette er en skikkelig knock-out!

Avslutning (21/25): Pepper, chili, ingefær, vanilje, noe lakris. Varmer masse og er middels lang.

Totalinntrykk (21/25): En sjarmerende fyr, men ganske tung på labben. Dette er en barbar med steinklubbe sluppet løs i en veldig trang, liten avdeling av Glasmagasinet. Det blir masse liv av slikt, men en smule reparasjon og damage control er påkrevet i etterkant... Tungen føles som en rå hamburger etterpå, alle smaksløkene gisper etter luft, og røyk siver ut av både ører og nesebor... Men artig var det!

Score (86/100)

Bilde fra The Whiskybarrel (fant ikke bilde av denne spesifikke spesialutgivelsen).

Sláinte! - Thomas

Previous
Previous

Auchentoshan 1989 24 YO Save the Lars Homestead II

Next
Next

Talisker Port Ruighe