Hold orden på samlingen

Hold orden på samlingen Jeg samler på whisky, jeg innrømmer det. For å holde rede på den voksende samlingen fører jeg oversikt over beholdningen i et stort regneark. Der fører jeg score, som jeg angir på Jim Murrays vis, og noterer alle kjente fakta om den enkelte flasken.

Men når jeg bare skal bort i samlingen og finne noe godt å drikke, eller skal anbefale noe til venner som kommer på besøk, er det klønete å finne frem regneark og lete rundt.

Løsningen på "problemet" ble å anskaffe noen fine fargede merkelapper fra denne lille web-butikken: Pargass Materiellbutikk. De har et bra utvalg i merkelapper til en fornuftig penge, og leverer kjapt. Jeg valgte meg følgende farger:

  • Blå: Score 90-100
  • Grønn: Score 85-89
  • Oransje: Score 80-84
  • Rød: Score 79 og lavere

For å feste merkelappene benytter jeg den vanlige hvite hyssingen man finner i de aller fleste matbutikker.

På fremsiden skriver jeg så totalscore, samt score fordelt på Lukt, Smak, Avslutning og Totalinntrykk (Nose, Taste, Finish, Balance). På baksiden skriver jeg navn på destilleri og navn på denne varianten, samt hvilket år flasken ble kjøpt, prisen jeg betalte og hvor jeg kjøpte flasken.

Med dette oppsettet har jeg nå en mye bedre oversikt over samlingen, og informasjonen er enklere tilgjengelig.

Sláinte! - Thomas

Svensk whisky - en rivende utvikling

Svensk whisky - en rivende utvikling

Tunsberg Whiskyfestival 2012 - En storartet opplevelse!