Highland Park Leif Eriksson, for stort fokus på vinland?

Highland Park Leif ErikssonHighland Park Leif Eriksson, NAS, 40%

Så skal jeg også våge meg på å anmelde en whisky fra Orknøyene. Denne whiskyen er lagd spesielt for tax-free utvalget, og er dermed naturlig nok ikke tilgjengelig på Vinmonopolet. Den er lagret på en blanding av bourbon- og sherryfat. Men, som en hyllest til vikingenes store oppdager Leif Eiriksson, er det utelukkende på amerikansk eik.

Lukt (19/25): Her finner jeg anslag av appelsin, honning og karamell. I tillegg er det vanilje,  nøtter og en del røyk. Dette kunne vært en ganske så fin lukt, men dessverre er det en emmen lukt av aceton eller neglelakkfjerner der også.

Smak (18/25): Munnfølelsen er litt skarp i kantene og tynn. Dette gir seg riktignok litt og den blir rundere etter 30-40 minutter i glasset. Sitrusfruktigheten fra lukten er borte. Jeg finner i stedet vanilje, eik og pepper. Det er også noe bitter, brent karamell, røyk og litt maltpreg.

Avslutning (19/25): Nellik, eik og vanilje, og røyken henger med. Munnfølelsen vokser litt (på positivt vis), men er desverre temmelig kort.

Totalinntrykk (19/25): Jeg vil beskrive Highland Park Leif Eriksson som enkel og halvgrei. Den er ikke ille, men ikke noe å rope hurra for. Denne flasken, som jeg nok en gang fikk via venner som har vært utenlands, blir nok i all hovedsak forvist til å holde selskap med kaffe, brunsukker og krem.

Score (75/100)

Sláinte! - Kjell Ove

Arran 17 YO 1996 Old Particular

St. Magdalene 1982 30 YO Douglas Laing Old & Rare

St. Magdalene 1982 30 YO Douglas Laing Old & Rare