Highland Park 12 fat #1556 The Norway cask

Highland Park 12 fat #1556 The Norway cask

Highland Park 12 fat #1556 The Norway cask, 12 år, 59,8 %

Highland Park 12 fat #1556 The Norway caskJeg begynte så smått å smake whisky i 2008, men i starten var det kun de dyreste, edleste dråpene som falt i smak – til min manns fortvilelse. «Dyr i drift» var stikkordet. I 2010 begynte jeg imidlertid å like litt flere whiskyer, til og med de som kostet under kr 2 500! Det var først i 2011 at jeg bestemte meg for virkelig å gi whisky en sjanse. Fra den spede starten i mai 2011 og frem til i dag, har jeg smakt og gitt score til nesten 200 whiskyer. Whisky har definitivt blitt en hobby!

Forrige tirsdag besøkte jeg Dr. Jekylls i Oslo. Etter å ha tittet gjennom den enorme whiskymenyen, bestemte jeg meg for å prøve Highland Park bottled for Dr. Jekylls Pub. Bartenderen syntes at jeg hadde gjort et godt valg, og det fikk jeg ganske snart erfare: Det var rett og slett en helt fantastisk whisky! Da jeg kom hjem og fortalte om whiskyopplevelsen, ble jeg utfordret av min mann til å skrive et blogginnlegg.

Ettersom tilfeldighetene ville at jeg skulle tilbake til Oslo tirsdag i denne uken, benyttet jeg anledningen til et nytt besøk hos Dr. Jekylls og smakte whiskyen på nytt. Denne gangen forsøkte jeg å sette flere ord på hva whiskyen luktet og smakte. Jeg er ikke så flink eller erfaren at jeg enkelt kan si at jeg kjenner det eller det, men jeg fikk litt hjelp av Alen Kljunic som sto bak bardisken denne dagen.

Så til hvordan jeg opplevde whiskyen:

Lukt (24/25): Jeg kjente sherrysmaken helt klart og tydelig. Kanskje kjente jeg appelsin - i hvert fall noe sitrusaktig. Oppsummert var whiskyen søt, rund, og rett og slett nydelig på duften!

Smak (25/25): Første gang jeg smakte den, noterte jeg bare: "Noe av det beste jeg har smakt!" Neste gang greide jeg å sette ord på noen av smakene. Først var det definitivt sherry og noe søtt. Den var god og "rund". Til sist kjente jeg mørk sjokolade og chili! Chilien var veldig overraskende og veldig tydelig. Morsomt!

Avslutning (24/25): Sherrysmaken var fortsatt fremtredende i avslutningen. Videre syntes jeg den var søt, og det var definitivt fortsatt chilismak! Avslutningen var myk og laaang. Hvorfor ga jeg ikke maks score: Det vet jeg ikke.

Totalinntrykk (24/25): Absolutt noe av det beste jeg har smakt!

Score (97/100)

Hvis du skal til Oslo, anbefales en tur innom Dr. Jekylls for et glass med Highland Park bottled for Dr. Jekylls Pub!

- Tone

Lagavulin 16 - en klassiker

Lagavulin 16 - en klassiker

Oban 14 - stillfaren kar fra vestkysten

Oban 14 - stillfaren kar fra vestkysten