Hanyu Ichiro 2000 Seven of Clubs

Hanyu Ichiro 2000 Seven of Clubs, 8 år, 59 %

Hanyu Ichiro 2000 Seven of ClubsAlle whiskyene fra Japan som jeg har smakt (20 stk), har vært meget gode, eller svært gode. Da jeg var på Dr. Jekylls denne uken og fikk spørsmål fra bartenderen om jeg ville ha en snill whisky, eller noe med trykk i, jeg valgte det siste. Han kom da frem med Ichiro 2000 Seven of Clubs fra Hanyu.

Det ble en flott opplevelse! Whiskyen er lagret på Sherry Hogshead og Refill American hoggie. Jeg smakte flaske 102 av 345.

Jeg har tidligere smakt en annen whisky fra Hanyu, nærmere bestemt Hanyu 1986 22 YO Part de Anges. Som jeg skrev i den sistnevnte anmeldelsen, fristet det å smake mer, og det har jeg nå altså gjort.

Lukt (22/25): Umiddelbart syntes jeg at den luktet tre og støv. Men etter en stund kjente jeg sødme i form av tørket frukt - uten at jeg landet på hvilken frukt. Litt pepperaktig i duften, også.

Smak (24/25): Smaken var bare rett og slett helt fantastisk god! Det er nesten sånn at den burde få maks score. Den smakte både søtt og salt og friskt på samme tid. Sødmen var noe fruktaktig. Jeg har for øvrig bare notert "mmm....", og det holder jeg fast ved.

Avslutning (22/25): Avslutningen var lang, varm og søt. Jeg kjente noe krydder. Ettersmaken ble liksom ikke like spennende og kompleks som smaken, men fortsatt en veldig god whisky.

Totalinntrykk (23/25): Oppsummert synes jeg dette var en svært god whisky, og det er soleklart at selve smaken var det aller beste. Jeg er klar for å smake mer fra Hanyu!

Score (91/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

Bilde fra The Whisky Exchange.

- Tone

Arran Orkney Bere - mystisk kornsirkel

Stauning Young Rye - deilig fra Danmark