Hanyu 1986 22 YO Part des Anges - mer godt fra Japan

Hanyu 1986 22 YO Part des Anges, 22 år, 58,4 %

Hanyu 1986 22 YO Part des AngesHanyu distilleri ble nedlagt i 2000, dessverre. Jeg har kun smakt denne ene whiskyen fra Hanyu, men det frister definitivt å smake mer. Dr. Jekylls i Oslo har et godt utvalg.

Whiskyen er en Single Cask fra cask 2812. Den ble destillert i 1986 og tappet på flaske i 2008. Jeg smakte fra flaske 16 av totalt 305.

Lukt (21/25): Lukten var det mest utfordrende med whiskyen. Først syntes jeg den luktet nydelig, uten at jeg rakk å sette ord på hva det var jeg syntes var bra. Etter å ha latt den stå i glasset en liten stund, syntes jeg imidlertid at den luktet litt skarpt og bittelitt aceton - ikke bra. Jeg spurte bartenderen til råds. Han foreslo at den kanskje luktet floralt? Jo, jeg var litt enig i det. Etter at whiskyen hadde vært i glasset enda en stund, ble lukten bedre igjen. Da luktet det søtt (og det liker jeg) og plommer. En veldig merkelig opplevelse. Selv om jeg endte opp med at duftene var gode, gir jeg likevel ikke høyere score.

Smak (23/25): Mmm... Dette var godt! En kompleks smak. Her var det mye å "tygge" på. Fyldig, varm og søt. Det søte synes jeg var en blanding av noe frukt og karamell.

Avslutning (23/25): Avslutningen var varm og lang og søt. Den ble litt salt etter hvert.

Totalinntrykk (23/25): Jeg ender opp med å gi whiskyen en god score. Selv om jeg var veldig vinglete i konklusjonen når det gjaldt lukten, synes jeg smak og ettersmak var nydelig.

Score (90/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne anbefales!

Bilde fra The Whisky Exchange

- Tone

GlenDronach 1972 39 YO - himmelsk

GlenDronach Parliament - en sherry-kråke