Glenmorangie The Nectar D'or - en sviskekompott

Glenmorangie The Nectar D'or - en sviskekompott

Glenmorangie The Nectar D'or 12 YO, 46 %

Glenmorangie The Nectar D'orroot 246 i Solvang, California, hadde de et overraskende stort utvalg av whiskyer. De aller fleste single malts var standardutgivelser. Det var imidlertid flere av dem jeg ikke hadde smakt, så det gikk helt fint.

Blant utvalget hadde de Glenmorangie The Nectar D'or. Denne whiskyen er lagret på Sauternes Cask.

Lukt (21/25): Det første jeg kjente, var litt røyk. Ikke store mengder, men nok til at jeg noterte det som første opplevelse. Og så kom sødmen. Først i form av banan, noe som kan skyldes at jeg måtte drikke av NEAT-glass. Jeg kjenner (nesten) alltid banan på lukten når jeg drikker av den typen glass. Til slutt: Farmors sviskekompott! Fascinerende.

Smak (22/25): God smak med deilige svisker. I tillegg smakte den salt. Etter hvert kjente jeg lær, og whiskyen ble litt tørr. Og så bittelitt røyk innimellom.

Avslutning (21/25): Sviskene ble med i avslutningen, også. Deilig! Litt tørr, men det var helt greit.

Totalinntrykk (21/25): Dette var en god opplevelse. Egentlig ganske morsomt med så masse svisker! Min kjære mainn syntes den luktet smått ufint, altså svovel, men det kjente jeg egentlig ikke så mye til.

Score (85/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne whiskyen anbefales.

- Tone

Whisky-nyheter på polet - september 2013

Whisky-nyheter på polet - september 2013

Box Whiskyakademi - for den som er kunnskapstørst

Box Whiskyakademi - for den som er kunnskapstørst