Glenmorangie Lasanta 12 YO - perfekt i badet

Glenmorangie Lasanta, 12 år, 46 %

Glenmorangie Lasanta 12 YOI forrige uke fikk jeg uventet en whisky i gave! Og det var til og med en whisky jeg ikke hadde smakt - Glenmorangie Lasanta. Fra før har jeg smakt fire forskjellige Glenmorangie. Tre av den har vært gode, og én har vært kjempegod.

Lukt (20/25): Jeg syntes umiddelbart at den luktet som en veldig ung whisky og fikk assosiasjon til de yngste fra Glenglassaugh. I tillegg luktet det sherry, lær og mint. Det var ikke noe særlig sødme på duften, men jeg syntes det kunne minne om maissødme - som i bourbon.

Smak (20/25): Smaken var veldig snodig. Det første som slo meg var at dette var Branflakes (kanskje med noen rosiner) med sherry på! Merkelig. Smaken var veldig lite søt, men altså kanskje noe sødme fra rosiner.

Avslutning (20/25): Ettersmaken var tørr og skarp, uten at det hang igjen noe særlig smak. Den ble liksom slutt veldig fort.

Totalinntrykk (21/25): Whiskyen var alt i alt god. Etter å ha gjort unna selve smakingen og notatene, tok jeg et par litt større slurker - med stor suksess! Da ble den varm, god og rund, fortsatt uten å være søt. Dermed tror jeg whiskyen egner seg bedre å nyte i store slurker enn å nippe til den.

Videre så jeg for meg at Glenmorangie Lasanta vil passe utmerket med en god bok i et varmt bad! Takk til Kristian, Christian, Arve og Einar!

Score (81/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

- Tone

Linkwood 15 YO G&M

Laphroaig 1990 21 YO Directors' Cut - Holy Smoke!