Glenfarclas 10 YO - tidlig krøkes...

Glenfarclas 10 YO - tidlig krøkes...

glenfarclas_10yo-271x3002.jpg

Glenfarclas 10 YO, 10 år, 40 %

Glenfarclas 10 YOI dag tester jeg en purung Glenfarclas 10 YO. Jeg har jo tidligere testet en del betydelig eldre Glenfarclas. Det har stort sett vært meget bra. Få, om noen, gjør sherrylagring så bra som dette destilleriet. Liker du sherrypreget whisky, er det bare å sette igang med et Glenfarclas-studie, det er det vel verdt.

Men nå var det altså Glenfarclas 10 Yo som skulle testes. Denne whiskyen finnes dessverre ikke på Vinmonopolet, selv om de der har hele 16 forskjellige varianter av Glenfarclas. Den yngste på polet er dog 15 år.

Lukt (22/25): Fruktig, ganske delikat og lett. Dette er en veloppdragen ung whisky som presenterer seg på en høflig og ordentlig måte. Det er noe sherryinnflytelse her, men den er ganske tilbakeholden. Fruktigheten er noe flyktig, eller er det flyktigheten som er noe fruktig? Jeg finner en del bær og epler, men dette er ikke av den spesielt søte sorten. Godt allikevel. Hint av karamell skader ikke.

Smak (20/25): Litt enkel, litt cool, litt forsiktig. Det er mest karamell, og litt fruktighet her. Igjen er den noe forsiktig, litt uforløst.

Avslutning (20/25): Den får et forsiktig blaff med mild pepper, så daler den litt for fort, og avslutter med en litt uheldig, småbitter eikesmak.

Totalinntrykk (20/25): En fin, om noe ung, Glenfarclas. Nesen bærer bud om den gudedrikken dette etter hvert blir, når den bare får en liten mannsalder til på baken.

Score (82/100)

Sláinte! - Thomas

Glenfarclas 12 YO - bare nesten

Glenfarclas 12 YO - bare nesten

Balvenie Peated Cask 17 YO

Balvenie Peated Cask 17 YO