Glendullan 2001 13 YO Svenska Eldvatten

Glendullan 2001 13 YO Svenska Eldvatten

Glendullan_13yo_SvenskaEldvatten.jpg

Glendullan 2001 13 YO Svenska Eldvatten, 54,2 %

Glendullan 2001 13 YO Svenska EldvattenDette er min andre Glendullan! Altså er det ekstra spennende å smake en whisky fra et, for meg, relativt ukjent destilleri. Den første Glendullan jeg smakte, var fra Rare Malts-serien, og den likte jeg godt.

Svenska Eldvatten har utgitt en 13 år gammel Glendullan. Den ble destillert i mai 2001 og tappet på flaske i september 2014. Det som er litt spesielt med den, er at den er lagret på ex-Bowmore hogshead. Fatnummeret er #SE043. Jeg smakte fra flaske 164 av 164.

Whiskyen ble sluppet på Vinmonopolet i går. Den selges for NOK 1600 (varenummer 2161401). Den er ikke tilgjengelig i Sverige.

Nose (23/25): Aller først fikk jeg en assosiasjon til "gammeldamedrops". Jeg vet ikke akkurat hvilke drops jeg tenker på, men kanskje litt Kongen av Danmark, fylte silkepunkter eller noe sånt. Veldig lett og fresh. Ingefærøl og eucalyptus sammen med frukt og bær. Litt støvete.

Taste (24/25): Wow! For en smaksbombe. Jeg fikk skikkelig sommerfølelse med smaken av vanilje, Prosecco og jordbær. Brusende og fresh. Veldig fyldig. Etter hvert smakte det bringebær. Kremete munnfølelse, ordentlig smooth.

Finish (21/25): En perlende og soft ettersmak fylt med bringebærdrops og lakris.

Balance (21/25): Tja, jeg var litt usikker da jeg satte scoren på balansen. Det kunne like gjerne endt med 22, men ettersom det var litt hopp og sprett hit og dit fra start til slutt, endte jeg på 21. Finishen var ikke helt på høyden med selve smaken, men det er kanskje ikke så rart på en så ung Glendullan? Jeg likte den veldig godt uavhengig av finishen!

Score (89/100)

- Tone

Armorik Maître de Chai - Limited Edition

Armorik Maître de Chai - Limited Edition

Highland Park The Valhalla Collection - tasting it all

Highland Park The Valhalla Collection - tasting it all