GlenDronach 31 YO Grandeur - sherry? yes!

GlenDronach 31 YO Grandeur - sherry? yes!

GlenDronach 31 YO Grandeur, 31 år, 45,8 %

GlenDronach 31 YO GrandeurI forrige uke smakte jeg tre veldig gode GlenDronacher. Da jeg skulle oppsummere min opplevelse av dem, ble jeg oppmerksom på at jeg har smakt en annen GlenDronach i fjor som jeg ikke har anmeldt. Det var en GlenDronach 31 YO i serien Grandeur som jeg smakte på Dr. Jekylls i Oslo.

Den er lagret på Oloroso-tønne, og jeg har notert meg at jeg har smakt av flaske 339 av totalt 502 (se bildet). Men når jeg søker informasjon om whiskyen på nett, så finner jeg at skal ha blitt 1103 flasker av denne... Dermed skjønner jeg ikke helt det totale antallet flasker...

Lukt (23/25): Sherry! Jeg synes dette var en nydelig miks av sherry, støv og appelsinskall. En tung, fyldig og god duft.

Smak (24/25): Sherry! Fyldig og kompleks! Fortsatt sherry og appelsin (men uten skallet).

Avslutning (23/25): Sherry! Ettersmaken ble komplettert med mørk sjokolade. Fyldig og god.

Totalinntrykk (23/25): Alt i alt en nydelig whisky. Fyldig fra start til slutt. Og sherry all the way! Med sherryen kom en tung sødme i form av søte, mørke frukter. Veldig godt.

Score (93/100)

Konklusjonen blir at whiskyen anbefales!

- Tone

Cardhu 1984 26 YO Rare Auld

Cardhu 1984 26 YO Rare Auld

Convalmore 1981 21 YO Connoisseurs Choice

Convalmore 1981 21 YO Connoisseurs Choice