Glen Grant 16 YO - gummigodtaktig

Glen Grant 16 YO, 16 år, 43 %

Glen Grant 16 YOroot 246 i Solvang, California, fant jeg noen "standardwhiskyer" som jeg ikke hadde smakt. Blant dem var Glen Grant 16 YO. Fra før har jeg kun smakt Glen Grant 60 YO. Den syntes jeg var god, ikke noe mer enn det.

Lukt (20/25): Her var tre/eik fremtredende i lukten. Deretter banan. Jeg er vel i ferd med å gjenta til det kjedsommelige at jeg alltid kjenner banan når jeg drikker whisky av NEAT-glass, så jeg burde kanskje bare unnlatt å nevne banan. I tillegg luktet det litt kunstig søtt. Litt e-stoffer. Ikke veldig flatterende, men heller ikke direkte stygt.

Smak (20/25): For meg er det ikke så veldig positivt når det første jeg noterer meg er at whiskyen smaker tørt. Deretter kom det salt og kunstig sødme. Jeg fikk en klar assosiasjon til gummigodt. Det passer også godt med den tørre smaken.

Avslutning (19/25): I ettersmaken slo gummigodtfølelsen til for fullt. Avslutningen ble tørr - akkurat som munnen min blir etter å ha spist gummigodt.

Totalinntrykk (19/25): En tørr whisky med kunstig sødme. Jeg er ikke enig med Glen Grant sin egen beskrivelse av whiskyen.

Score (78/100)

Tja, dette er vel ikke en whisky jeg vil anbefale, men den var ikke direkte stygg heller.

- Tone

The Glenlivet 12 YO - lett å drikke

The Glenlivet 12 YO - lett å drikke

Sullivan's Cove American Oak Cask