Fettercairn 24 YO - en skikkelig nedtur etter 40-åringen

Fettercairn 24 YO - en skikkelig nedtur etter 40-åringen

Fettercairn 24 YO, 24 år, 44,4 %

Fettercairn 24 YOFra før har jeg prøvd én Fettercairn, og det var 40-åringen. Den ble servert på supersmakingen på Dr. Jekylls i desember 2012. Fettercairn 40 YO er anmeldt av mainnen min.

Vel, tilbake på Dr. Jekylls med en whiskyvenn, skulle jeg altså få anledningen til å smake på Fettercairn 24 YO. Den er destillert 21. desember 1984, og tappet på flaske i 2009.

Lukt (20/25): Jeg lister opp hva jeg kjente på lukten: Sherry, svisker, kjøttkraft, tobakk,og Kikkoman soyasaus. Den var litt sur. Ordene alene sier jo egentlig ingenting om dette er bra eller dårlig, men i min nese så ble ikke dette bra...

Smak (20/25): Jeg syntes det smakte salt, smør, muskat og Fisherman's Friend (den blå- og hvit-stripete). Det var rett og slett ikke særlig godt.

Avslutning (19/25): Ettersmaken var salt, tørr og litt fet. De to siste stikkordene høres kanskje ut som motsetninger, men her fantes begge deler.

Totalinntrykk (19/25): Jeg hadde rett og slett ingen god opplevelse med denne whiskyen i det hele tatt. I smaksnotatene har jeg notert: "Hmmm...dette var ikke særlig bra." Det var vel ingen overdrivelse. Jeg tror dette er en av de første (og få) whiskyene der jeg har kjent lukten av kjøttkraft.

Score (78/100)

Denne whiskyen kommer ikke jeg til å drikke igjen.

- Tone

Port Ellen 1982 30 YO Directors’ Cut

Ichiro's Malt Chichibu Newborn Heavily Peated 2,5 YO

Ichiro's Malt Chichibu Newborn Heavily Peated 2,5 YO