Cragganmore 1988 17 YO Special release

Cragganmore 1988 17 YO Special release

Cragganmore_17yo.jpg

Cragganmore 1988 17 YO Special release, 55,5 %

Cragganmore 1988 17 YO Special releaseVel, Cragganmore er et destilleri som jeg ikke helt har funnet ut av. Det er faktisk kun én whisky derfra som jeg har virkelig har likt, og det var 21-åringen.

Jeg deltok på en whiskysmaking hos TasteNote i Sverige for noen uker siden. Der fikk jeg anledning til å smake Cragganmore 17 YO som er Diageos Special release fra 2006. Jeg smakte fra flaske 601 av totalt 5970.

Disse special releasene fra Diageo er jo ikke akkurat noe som det er lett å få tak i, så denne er dessverre hverken tilgjengelig i Norge eller Sverige. Om du vil ha tak i denne, så må det nok bli på auksjon.

Nose (21/25): Umiddelbart en frisk duft av sitrus. Deretter ble den litt varmere med fersk lakris. Litt støvete, altså litt eik. Men så kom noe som jeg mener å huske at jeg har kjent på andre Cragganmore, også...dessverre. Det er nemlig blomster, litt parfymeaktig.

Taste (20/25): Jeg syntes den smakte litt rart. Ikke vondt, bare rart. Etter noen flere slurker syntes jeg det smakte fruktig og salt. Helt konkret fikk jeg bringebærdrops. Litt sur.

Finish (21/25): Ettersmaken ble veldig annerledes enn smaken. Fortsatt salt. Men så kom det Fox (sitron-utgaven) og karamell. Litt tørr og eikete på slutten.

Balance (21/25): Ikke akkurat en velbalansert whisky for meg, men den var likevel ganske jevn, ikke noen store hopp og sprett, liksom.

Score (83/100)

- Tone

Armorik Classic - Whisky Breton Single Malt

Armorik Classic - Whisky Breton Single Malt

Bruichladdich Octomore Discovery Quadruple Distilled

Bruichladdich Octomore Discovery Quadruple Distilled