Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie

Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie

Craigellachie_16yo_FZQ_2.jpg

Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie, 46,8 %

Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie - bilde 1Tirsdag 8.juli var det offisiell lansering av årets Frank Znort Quartet-whisky. Frank Znort Quartet (FZQ) er antageligvis verdens største kvartett. Ifølge Wikipedia er de i dag 18 faste musikere og et stadig økende antall gjesteartister. De er videre kjent for å ha holdt konsert hver søndag siden de startet opp i 1998. Jeg skal ikke forsøke meg på noen musikkanmeldelse eller prøve å sette  FZQ i noen musikalsk bås, men de spiller meget variert musikk, med stor spilleglede og masse humor. Det er fengende og underholdende!

Men så var det whiskyen da. Ifjor kom den første FZQ-whiskyen, en 15 år gammel Cragganmore. Nå var tiden kommet for en ny whisky. Denne gangen er det Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie. Craigellachie er en whisky man ikke ofte kommer over. Dette destilleriet utgir for tiden ingen egen single malt, men produserer utelukkende for blends. De er eiet av Bacardi (Dewar's), og skal man smake dette som single malt må man til independent bottlers.

Det er mulig å kjøpe Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie på polet for NOK 950 (varenummer 1657401). 15-åringen fra ifjor er også fremdeles å få kjøpt.

Nose (21/25): Det første som slår meg er at dette er en sommerwhisky. Den har mengder med sitrus, primært sitron, sitronskall og appelsinskall. Videre er den søt, med vanilje og honning. Fint fatpreg (bourbon) og noe malt. Den virker 'ungdommelig' på nesen. Etter en tid i glasset blir sitronen mindre utpreget, og den får en rundere sødme.

Taste (22/25): Frisk, fyldig og fremdeles med tydelig sitruspreg, nå mer i retning av appelsin og mandarin. Honning både på smak og munnfølelse.

Finish (20/25): Appelsinskall, mild honning, karamell, eik og helt til sist en anelse toast med appelsinmarmelade.

Balance (21/25): En frisk og lett sommerwhisky.

Score (84/100)

Clan Denny Frank Znort Quartet 16 YO Craigellachie - bilde 2

Sláinte! - Thomas

Craigellachie 1995 17 YO Douglas Laing Old Particular

Craigellachie 1995 17 YO Douglas Laing Old Particular

Two old Miltonduffs from SMWS

Two old Miltonduffs from SMWS