Cardhu Special Cask Reserve

Cardhu Special Cask Reserve, NAS, 40 %

Cardhu Special Cask ReserveJeg avslutter ukens samling med hurtiganmeldelser av Cardhu-whisky med denne, Cardhu Special Cask Reserve.

Dette er NAS-utgave, som kommer i en kjekk liten reiseveske / man-bag / gigantisk lommebok. Litt usikker på om det gir noe positivt utslag på selve spriten, men kun den som smaker får vite hvordan whiskyen egentlig er. Så her kommer mine høyst subjektive synsinger om nok en whisky; som (dessverre) ikke er å få kjøpt i Norge.

Lukt (18/25): Merker med en gang at denne er relativt ung. Det er nesten litt akevitt over det hele; dill, anis, fuktig høy, eik og 'diverse' krydder. Ikke spesielt bra start, men ingen katastrofe. Glasset heves, og vi fortsetter til...

Smak (18/25): Dette er noe ganske annet enn hva jeg hadde forventet med den nesen. Sukker, mild røyk, forsiktig krydder, deriblant kanel. Annerledes enn lukten, men ingen forbedring.

Avslutning (18/25): Nok en gang skifter whiskyen karakter. Nå er den tørr, mot mørk sjokolade, og den har noe metallisk ved seg. Jeg aner blaff av røyk, men det er for lite for sent.

Totalinntrykk (18/25): Nesten OK, men det var også det hele. Den spriker for mye for meg, og mangler balanse.

Score (72/100)

Bilde fra The Whisky Exchange.

Sláinte! - Thomas

Highland Park Cask Strength

Whisky-nyheter på polet - november 2013

Whisky-nyheter på polet - november 2013