Campbeltown Loch 21 YO

Campbeltown Loch 21 YO

CampbeltownLoch_21yo.jpg

Campbeltown Loch 21 YO, 46 %

Campbeltown Loch 21 YOÅpningswhiskyen på det siste møtet i The Ladies' Share var en blend, nærmere bestemt en Campbeltown Loch 21 YO. Dette var nye saker for alle Ladiene.

Blenden består av 60 % maltwhisky fra Springbank og 40 % grain fra Girvan. Den er blended og utgitt av Springbank destillery som ligger i byen Campbeltown i Skottland. Akkurat denne utgaven av 21-åringen er tappet på flaske i 2013, med en styrke på 46 %.

Whiskyen er tilgjengelig på Vinmonopolet for NOK 975 (varenummer 1102301). Den er ikke tilgjengelig på Systembolaget.

Nose (21/25): Umiddelbart en lett og fruktig lukt med eple og pære. Etter hvert kom litt av hvert av andre lukter. En salig blanding av konfektfyll, Martini, voks, hampetau og eucalyptus. Vi må kunne kalle dette en relativt kompleks og sprikende duft.

Taste (21/25): Smaken var litt enklere og renere enn lukten. Den var fortsatt lett og fruktig. Tydelig salt. Egentlig ganske frisk med innslag av eucalyptus.

Finish (20/25): Litt kort på ettersmaken, men for så vidt ganske varm. Ikke så mye smak på slutten, rett og slett, og den ble litt metallisk.

Balance (20/25): En grei blend, dette. Lukten ble bare søtere og søtere etter hvert som vi smakte på andre whiskyer i løpet av kvelden. Det kom en del banan på nesen etter hvert.

Score (82/100)

- Tone

Togouchi - Japanese whisky from Scotland and Canada

Togouchi - Japanese whisky from Scotland and Canada

Ledaig 16 YO Spanish Sherry Cask Finish - Distillery Exclusive

Ledaig 16 YO Spanish Sherry Cask Finish - Distillery Exclusive