Bunnahabhain 1965 45 YO The Whisky Agency Private Stock

Bunnahabhain 1965 45 YO The Whisky Agency Private Stock

Bunnahabhain 1965 45 YO The Whisky Agency Private Stock, 45 år, 40 %

Bunnahabhain 1965 45 YO The Whisky Agency Private StocFor noen uker siden hadde jeg en herlig kveld i Oslo med spennende whiskyer og lærerike samtaler med hyggelige bartendere. Det er egentlig ganske deilig å nyte whisky "alene", også, selv om jeg egentlig ikke er alene ettersom jeg har en bartender der som kan fortelle meg litt om whiskyen.

Vel, jeg startet kvelden på The Whisky Bar og fikk muligheten til å smake Bunnahabhain 1965 45 YO fra The Whisky Agency Private Stock. Det er interessant med gammel whisky; noen ganger er den god og fortsatt rik på lukt og smak, mens andre ganger er det liksom ikke så mye å hente. Vi får se hva denne Bunna'en hadde å gi.

Whiskyen er destillert i 1965 og tappet på totalt 195 flasker i 2010. Ifølge The Whisky Exchange så er det "natural strength" på 40 %.

Lukt (19/25): Vel, dette var ikke akkurat noen fyldig, deilig lukt. Men jeg kjente klart lukten av tre og vanilje. Etter hvert syntes jeg det luktet fuktig tre. En tynn lukt.

Smak (18/25): Huffda. Denne whiskyen hadde ikke greid seg så bra. Smaken var tynn, vannaktig, litt sur og med litt røyk.

Avslutning (18/25): Ettersmaken var litt tørr, litt sur og litt røyk på slutten.

Totalinntrykk (18/25): Her skjedde det ingenting. Whiskyen var egentlig bare sur, og ikke så god rett og slett. Faktisk så drakk jeg ikke opp en gang. Nå husker jeg ikke akkurat prisen, men den var ikke veldig billig.

Score (73/100)

Jeg vet ikke om jeg vil anbefale denne whiskyen. Men samtidig er det jo interessant å teste noe som er litt spesielt - kun 195 flasker! Dessuten ser jeg at WhiskyNotes har smakt den samme whiskyen både 26. mai 2011 og 18. april 2012. Ruben Luyten har en annen oppfatning enn meg, og den kan dere lese på WhiskyNotes.be.

- Tone

Supersmaking på Dr. Jekylls desember 2013

Supersmaking på Dr. Jekylls desember 2013

Tamdhu 1988 25 YO Duck Edition for Whiskytaste Sweden