Bruichladdich Octomore 10 yo - en støvete kjempe

Bruichladdich Octomore 10 yo - en støvete kjempe

Octomore_10yo-225x300-1.jpg

Bruichladdich Octomore 10 yo, 10 år, 50%

Bruichladdich Octomore 10 yoSå begynner endelig Octomore å bli voksen. Bruichladdich har nå gitt ut røykmonstrene sine i 5 år. Alle tidligere utgivelser har vært cask strength og 5 år gamle. Nå får vi Bruichladdich Octomore 10 yo, med 50% styrke.

Fenolnivået er ned fra de sedvanlige 160+ ppm til det halve (80,5) denne gangen. Dette er dog fremdeles svært høyt.

Noen få flasker av denne godsaken ble tatt inn på polet nå nylig, etter flere utsettelser. Den kan bli din for den nette sum av NOK 1500 per flaske (varenummer 146501). I skrivende stund er det fremdeles noen få flasker igjen i bestillingsutvalget.

Jeg har tidligere anmeldt en rekke Octomore-varianter, og likt de aller fleste svært, svært godt. Ta gjerne en kikk på tidligere anmeldelser.

Lukt (23/25): Den overrasker umiddelbart med å være betydelig mer røykfylt på nesen enn yngre Octomore. Forøvrig finner man den kjente kombinasjonen av småbrutal røyk balansert mot frisk og lett fruktighet (sitrus). Andre innslag er salt, lær, litt jod, og smeltet smør.

Smak (23/25): Røyk, masse røyk, og en kasse med appelsiner. En del sot og støv, blandet med fin småkrydret sødme.

Avslutning (22/25): Tørr og oljepreget på samme tid. Sotdekket mørk sjokolade med en dråpe bitter appelsin.

Totalinntrykk (23/25): En mer moden Octomore, utvilsomt. Men den synes å ha mistet noe av sin friskhet og lengde. Den er nå mer dominert av røyk, både på lukt og smak, enn hva de yngre variantene er. Men du verden, godt er det fremdeles! Dette holder lenge!

Score (91/100)

Sláinte! - Thomas

Amrut Intermediate Sherry - forførende!

Amrut Intermediate Sherry - forførende!

Cinderella Whisky Fair 2013 - whiskycruise