Bruichladdich 1992 20 YO Save the Lars Homestead

Bruichladdich 1992 20 YO Save the Lars Homestead, 20 år, 46 %

Bruichladdich 1992 20 YO Save the Lars HomesteadI dag har jeg en skikkelig kuriositet for dere. Her får jeg kombinert to av mine store interesser; whisky og sci-fi. Whiskyen er Bruichladdich 1992 20 YO Save the Lars Homestead.

Alt overskudd fra denne utgivelsen på kun 100 flasker, gikk til The Lars Homestead Restoration Fund. Mark Dermul, The Toshan Man, har tatt initiativ til denne innsamlingen. Målet har vært å få inn nok midler til å restaurere filmlokasjonen i Tunis, hvor deler av den første Star Wars-filmen ble innspilt. Nærmere spesifisert dreier det seg om ørkengården hvor Luke Skywalker bodde sammen med sin onkel Owen Lars og tante Beru Lars.

Da Mark lanserte denne whiskyen på Facebook, kunne jeg ikke motstå fristelsen. Knytningen mellom Star Wars og whisky synes jeg er herlig. Så får vi se om whiskyen er av galaktisk kvalitet...

Lukt (23/25): Ganske lett og elegant, som Twi'lek-danseren Oola. Jeg finner vanilje, kremfløte, mandelkjernepudding, Kick-lakriskaramell, appelsinjuice av den småsure typen (litt appelsinskall), litt lær og gress, samt hint av en skygge av et minne av et blaff av røyk. Det er mye som skjer på en gang her, litt som i Mos Eisley Cantina på en sen fredagskveld. Kraften er sterk i denne nesen, iallfall!

Smak (20/25): Jeg møter noe mer motstand på smaken. Her er det mørke krefter i spill. Bitre fruktdrops, pepper, salt, karamell, vanilje og eik. Det er litt ubalanse her.

Avslutning (20/25): Tørr, som gården til Owen og Beru, salt, noe røyk og lett fruktighet. Helt på slutten aner jeg noe fuktig jern. Det er nesten ingen sødme her.

Totalinntrykk (21/25): I sum en fin Laddie, som definitivt har sin styrke i en meget fin nese.

Score (84/100)

Sláinte! - Thomas

Millburn 1969 35 YO Rare Malts

Bruichladdich 1985 25 YO Micro Provenance Series