Brechin 1977 28 YO - North Port

Brechin 1977 28 YO - North Port, 28 år, 53,3 %

Brechin 1977 28 YODa jeg skulle smake whisky på The Whisky Bar i Oslo for et par uker siden, spurte jeg bartenderen om han hadde noe godt å anbefale. Og det hadde han, Eirik Jakobsen, - som alltid!

Han trakk blant annet frem Brechin 1977 28 YO. Jeg hadde aldri hørt om dette destilleriet, som også går under navnet North Port, men det er jo alltid moro å prøve noe nytt.

Jeg synes ofte det er en fordel å få anbefalt whisky av kyndige bartendere i stedet for å skulle velge selv! Men noen ganger liker jeg å velge selv, også.

Whiskyen var destillert i 1977 og tappet på flaske i 2005. Flaskekoden var No 00823.

Lukt (23/25): Oj, her skjedde det mye. Umiddelbart kjente jeg en fyldig fruktighet, men samtidig litt støv. En litt merkelig kombinasjon. Deretter kom det rosiner, svisker, vanilje og kardemomme. På slutten dukket det opp røyk.

Smak (24/25): Ahh...nydelig! En skikkelig tung sødme, litt salt, plommesyltetøy (mulig jeg fikk noe hjelp til den assosiasjonen), malt og fyldig karamell. Kompleks, smooth og herlig.

Avslutning (22/25): Ettersmaken ble kanskje en liten "nedtur" sammenlignet med smaken, og jeg trekker litt ned. Men fortsatt var den veldig god. Avslutningen ble preget av salt, kardemomme og mørk sjokolade, og den ble litt tørr.

Totalinntrykk (23/25): Dette var et positivt nytt bekjentskap! Så utrolig kompleks og spennende både lukt og smak. Det er bare synd at destilleriet er nedlagt, så da er det vel ikke så lett å få tak i Brechin. Jeg skal i hvert fall ha øynene opp for Brechin heretter!

Score (92/100)

Konklusjonen blir selvsagt at denne whiskyen anbefales!

- Tone

Previous
Previous

Whisky-nyheter på polet - november 2013

Next
Next

Cardhu 18 YO