Bowmore 18 YO - noe galt med flasken?

Bowmore 18 YO - noe galt med flasken?

Bowmore 18 YO, 18 år, 43 %

Bowmore 18 YODa min kjære mainn og jeg var i Solvang, California, smakte jeg noen "standardwhiskyer", deriblant Bowmore 18 YO.

Jeg har smakt en del ulike Bowmore tidligere, og har likt alle. Gleden var derfor stor da jeg fant ut at root 246 hadde en Bowmore jeg ikke hadde smakt.

Lukt (22/25): Lukten var som en ekte Islay-whisky med røyk, salt og sjø. Ikke veldig tung lukt. Etter hvert luktet det hermetiserte pærer. En god start!

Smak (18/25): Hmmm...hva skjedde med smaken?  Joda, det smakte salt, sjø og litt røyk, men for øvrig ganske lite god smak. Derimot smakte det litt surt og metallisk. Dette var vel ikke slik en Bowmore skal smake?

Avslutning (18/25): I ettersmaken dominerte det metalliske fullstendig. I tillegg ble whiskyen litt tørr - som etter å ha spist veldig mørk sjokolade.

Totalinntrykk (19/25): Opplevelsen startet veldig bra med en god lukt. Hvordan kunne smaken da være så "off"? Både min mann og bar manageren luktet og smakte på whiskyen og var enige med meg i at dette ikke kunne være riktig. Bar manageren sjekket om han hadde en uåpnet flaske for å kunne sammenligne, men det hadde han ikke. Han konkluderte med at korken antakelig satt litt for løst, slik at whiskyen hadde oksidert. Det var synd.

Score (77/100)

Konklusjonen må dermed bli at denne whiskyen må jeg smake på nytt!

- Tone

Hanyu 1991 Cask 370 - herlig krydderseng

Clynelish 1997 15 YO Cask 6520