Blendet av en blend!

Mackinlay's Rare Old Highland Malt, 47,3%

1201

1201

Med Mackinlay's Rare Old Highland Malt har man gjenskapt en blended malt whisky fra 1907. Whiskyen ble opprinnelig laget som styrkedråper for den britiske antarktis-ekspedisjonen Nimrod, ledet av Ernest Shackleton.

Ernest og kompani nådde som kjent aldri målet, og på toppen av det hele etterlot de seg flere kasser med whisky i isødet! Du snakker om prioritering. Hadde de enda drukket opp whiskyen så hadde de hatt en god unnskyldning for ikke å ha nådd polpunktet.

I 2007 ble de gamle flaskene funnet, og etterhvert fikk firmaet som den gang laget godsakene, hendene på tre eksemplarer. De bestemte seg for å gjenskape herligheten, sikkert helt uten økonomiske baktanker. resultatet ble utgitt i 2011, i et begrenset opplag og med mye gjennomtenkt marketing. De laget et eget nettsted (The Enduring Spirit), nettbutikken de benytter laget et eget nettsted (Shackleton's whisky) og de laget en kortfilm om prosjektet.

Nå var jeg så heldig at min bedre halvdel mente jeg fortjente en tidlig bursdagsgave i år, så hun kjøpte en av disse klenodiene til meg! I tillegg fikk jeg en solid smaksprøve når jeg stod der i whiskybutikken med store øyne.

Lukt: Søt, aromatisk og rik nese. Her er det mye som foregår. Det er mildt, men harmonisk. Lette frukttoner, vanilje og tørkede frukter. En anelse røyk i bakgrunnen.

Smak: Relativt fyldig. God munnfølelse. Følger nesen på det meste. Aromatisk og fruktig, men medium sødme. Definitivt noe røykpreg på smaken også.

Avslutning: Lang ettersmak. Stadig litt søtere, men dette balanseres nå av noe krydderpreg.

Totalinntrykk: En blend som dette viser at det er uklokt å ha fordommer mot det som ikke er ren single malt. Dette er fullt på høyde med mye god single malt!

Score (88/100)

DSC01457

DSC01457

DSC01459

DSC01459

DSC01463

DSC01463

DSC01461

DSC01461

Sláinte! - Thomas

Januar-nyheter på Vinmonopolet

Januar-nyheter på Vinmonopolet

En liten dram