Blanton's Original Single Barrel Bourbon Whiskey

Blanton's Original Single Barrel Bourbon Whiskey, NAS, 46,5 %

Blanton's Original Single BarrelI dag anmelder jeg en bourbon fra Buffalo Trace, produsert under varemerket Blanton's. Det var master distiller Elmer T. Lee ved Buffalo Trace som stod for lanseringen av dette produktet i 1984. Den gang var det visstnok den første moderne single barrel bourbon.

Produktet heter Blanton's Original Single Barrel, og den holder 46,5 % alkoholstyrke. Det er en klassisk bourbon fra Kentucky.

Dette er en bourbon som kommer i en ganske særegen flaske. Den ligner mest en stor, fet granat. På toppen av korken er det en liten hest med jockey. Det er åtte forskjellige slike figurer tilfeldig brukt på flaskene. Hver av de åtte figurene er merket med en liten bokstav. Samlet staver figurene B L A N T O N S. Bildet her viser figuren med bokstaven N. Litt artig, og det appellerer sikkert til en del samlere.

Lukt (22/25): Vaniljepudding som ble litt brent i formen (men ikke sjenerende), som så blir servert dekket med en hjemmelaget karamellsaus. Det trekker litt ned at kokken nok hadde litt mye parfyme på seg før desserten ble laget. Videre finner jeg noe malt og maissødme her.

Smak (20/25): Veldig spicy! Den går formelig til angrep på tungen, og viser ingen nåde. Det blir litt brutalt. I andre rekke kommer karamell og mais.

Avslutning (19/25): Litt salt og pepper, men den er ganske mild. Litt vannaktig og enkel i avslutningen.

Totalinntrykk (20/25): En helt grei bourbon i en over snittet fancy innpakning.

Score (81/100)

Blanton's Original Single Barrel - detaljer

Sláinte! - Thomas

Four Roses Single Barrel Bourbon

Four Roses Single Barrel Bourbon

Chivas Regal 18 YO - bestemors konfekt