Black Maple Hill Kentucky Straight Bourbon

Black Maple Hill Kentucky Straight Bourbon, NAS, 47,5 %

Black Maple Hill Kentucky Straight BourbonJeg kom nylig over en bourbon fra Black Maple Hills (heretter BMH). Jeg hadde aldri hørt om BMH før, men måtte selvsagt prøve den. Det viste seg å være et skikkelig funn. En nydelig bourbon, super-smooth - skikkelig silkeføre!

Men hvem er BMH; er det et destilleri eller et sted hvor det produseres whiskey? Jeg måtte grave i dette. Dette blir en artikkel med mange forkortelser, og en del lenker. Dere er herved advart. Hopp gjerne ned til selve anmeldelsen om dette blir for nerdete.

BMH er en såkalt Non-Distilling Producer (NDP). De produserer altså ingen egen whiskey, men kjøper spriten fra en annen produsent og selger under sitt eget merke. Enkelte NPD-er planlegger egen produksjon og er således en NDP kun i en oppstartsfase, inntil de har egenprodusert og ferdiglagret whiskey selv. Eksempler på dette er Ascendant Spirits og deres Breaker Bourbon, samt WhistlePig.

BMH er en NPD som tilsynelatende ikke har planer om egen produksjon. De har sourcet og solgt bourbon og rye i over ti år.

For å gjøre det hele enda litt mer komplisert, så kjøper BMH sin bourbon fra en annen NPD, nemlig Kentucky Bourbon Distillers (KBD). KBD går også under navnet Willett Distilling Company, og er en av de store NPD-ene. KBD kjøper igjen sin whisky fra forskjellige destillerier, men det meste kjøper de fra Heaven Hill.

BMH har blitt virkelig etterspurt i USA, mye på grunn av at den kun finnes i små kvanta og den er god.

Lukt (23/25): Mørkt sukker, fantastisk honning, nydelig kryddermiks, lett smokey. Det er en hel del mais og noe eik på nesen, men det hele er raffinert og fint.

Smak (22/25): Meget harmonisk og uendelig smooth. Mye honning og mild karamell. Den går nesten skremmende lett ned.

Avslutning (22/25): Demerara-sukker, lønnesirup, honning - mye god sødme altså! Hint av toast etter hvert. Den er middels lang og gir en behagelig varme.

Totalinntrykk (22/25): Et funn av en bourbon. Skjønner godt at den er etterspurt. Problemet med en NDP som kjøper via en annen NDP er selvsagt at det er ingen garanti for at neste batch har samme kvalitet. Men jeg kan iallfall kose meg med den flasken jeg kjøpte.

Score (89/100)

Her er et par blogginnlegg på nett som graver i bakgrunnen til BMH; K&L Wines og Chuck Cowdery blog.

Black Maple Hill Kentucky Straight Bourbon - bilde 2

Stor takk til Chad på Aero Club Bar for anbefalingen!

Sláinte! - Thomas

Lark Tasmanian Single Malt Whisky

Four Roses Single Barrel Bourbon

Four Roses Single Barrel Bourbon