Big in Japan - Nikka Yoichi 15

Dagens første test er en Yoichi 15 år, 45%, fra Nikka Whisky, Japan. Denne fås kjøpt på Vinmonopolet for NOK 795 (varenummer 4977201). Firmaet Nikka Whiskyhar to destillerier, Yoichi og Miyagikyo. Yoichi destilleriet ligger vest for Sapporo på øya Hokkaido, helt nord i Japan. Stedet ble i sin tid valgt fordi klimaet her minner om det man finner i Skottland. Yoichi ble etablert i 1934, og de lager single malt whisky med røykpreg (peated). Lukt (21/25): Ganske mild duft, et hint av røyk kanskje. Men så er det en kjent lukt her som jeg ikke helt får taket på. Kan minne om toffee eller karamell.

Smak (22/25): Kjenner litt røyk i smaken også, ellers er den veldig smooth og fin. Ren smak. Og der har vi dette jeg strevde litt med i lukten. Denne whiskyen har et klart hint av Toffin i smaken, altså kinogodt fra Freia!

Avslutning (23/25): Ettersmaken er absolutt spennende, her er det mye som skjer. Litt action-film med happy ending! Sherry og mer sødme, og Toffin blir med hele veien.

Totalinntrykk (23/25): Dette er skikkelig koselig kinogodt! Whisky fra alle verdens hjørner utfordrer skottene nå. Dette kan jo bare være en god ting for oss som liker god whisky!

Score (89/100)

Sláinte! - Thomas

Skye is the limit - Talisker 25 (2005)

Bruichladdich Octomore 02.2 - kodenavn "Orpheus"

Bruichladdich Octomore 02.2 - kodenavn "Orpheus"