Bibelen i lommeformat

Jim Murray utgir som kjent The Whisky Bible årlig. Dette er en meget bra referansebok, og Jim har definitivt travle dager for det aller, aller meste blir prøvd og vurdert. 2012 utgaven inneholder anmeldelser av 4500 whiskyer. Nytt for 2012 er at whisky-bilenen også er tilgjengelig som app både for iPhone/iPad og for Android. Appen koster omtrent det samme som boken, det vil si rundt 12 engelske pund.

Jeg kjøpte nylig appen for å teste den, selv om jeg allerede har boken. The Whisky Bible er primært et oppslagsverk så derfor burde den egne seg godt i elektronisk format.

Etter noen dagers testing må jeg si meg meget fornøyd. Boken har fire hoveddeler:

  1. Guide: Alle 4500 whiskyer er her søkbare. Dette er selve kjernen i appen. For hver whisky får du opp hele anmeldelsen til Jim, med score. Det som savnes her er et bilde av flasken eller i det minste av etiketten.
  2. Awards: En gjennomgang av de whiskyer som for 2012 har fått høyest score. Her er det flere gode tips til flasker som bør prøves.
  3. Liquid Gold: En samling med videosnutter. Ikke så veldig spennende kanskje, men man får se Jim prate om whisky.
  4. Favourites: Når du leser anmeldelse av en whisky så kan du merke den som en favoritt. Under dette menyvalget får du så opp en liste over alle favorittene dine.

Applikasjonen fungerer fint. Rask respons og nær sagt ingen problemer. Det eneste problemet jeg har opplevd var at tastaturet ikke dukket opp for inntasting av søk ved første forsøk. En omstart av appen løste det problemet.

Søkefunksjonen i appen er meget bra. Du kan utføre fritekstsøk på Brand, Distiller, Company, Score, Keywords, Distillation Date, Bottling Date og Cask Number. Det burde holde for de fleste.

Av funksjoner jeg savner kan jeg nevne:

  1. Angi hvilke whiskyer jeg har i min egen samling
  2. Mulighet for å legge inn egne notater
  3. Bilder av flaskene eller etikettene.

Alt i alt synes jeg dette var et godt kjøp! Se nedenfor for flere bilder av appen i bruk:

Sláinte! - Thomas

Thor er i salg!

Thor er i salg!

Ny gudedrikk fra Orknøyene

Ny gudedrikk fra Orknøyene