Ardbeg 17 YO

Ardbeg 17 YO, 40 %

Ardbeg 17 YOVel, dette er ikke akkurat en whisky som er lett å få tak i lenger. Etter hva jeg har forstått, er den litt sagnomsust. La oss se hva jeg synes om den.

Dette er forresten den andre gangen jeg smaker whiskyen. Scoren endte på akkurat det samme begge gangene, faktisk. Whiskyen er altså Ardbeg 17 YO.

Den produseres ikke lenger, og da er det kanskje ikke så rart at den ikke er tilgjengelig hverken på Vinmonopolet eller Systembolaget.

Nose (24/25): Syrlig og lett. Kaldt stål (uten å være metallisk på en negativ måte). Sitrus. Den utvikler seg veldig i glasset. Den blir søtere. Sjokolade. Røyken er myk og omfavner duften på en god måte.

Taste (21/25): Smaken var ganske søt med karamell og sjokolade. Litt røyk og torv, men begge deler er veldig diskret. Nesten så diskret som på en ordentlig gammel Ardbeg. Ganske enkel og rett frem. Litt salt.

Finish (20/25): Tørr mot avslutningen. Svakt metallisk. Kjedelig. Kort. Salt. Nøttete. Oljete.

Balance (21/25): Duften gjør whiskyen berettiget til å være sagnomsust! Wow! Men resten var ikke så veldig spesielt, egentlig. Absolutt god smak, men ikke noe mer. Kanskje er det det at den er tatt ned til 40 % som tar mye av sjelen ut av smaken? Det er i så fall dumt. Fantastisk lukt, altså.

Score (86/100)

Takk til Mads! Jeg er veldig takknemlig for denne smaken!

Bilde fra The Whisky Vault.

- Tone

Caol Ila 1991 23 YO Cask #1033 Cooper's Choice

Caol Ila 1991 23 YO Cask #1033 Cooper's Choice

Bruichladdich Bere Barley 2008

Bruichladdich Bere Barley 2008