Amrut Kadhambam - eksplosive saker

Amrut Kadhambam, NAS, 50 %

Amrut KadhambamPå tide med en ny Amrut-anmeldelse. Jeg har prøvd Amrut Kadhambam. Hva skjuler seg så bak dette lettere eksplosive navnet? Vel, trollmennene i Bangalore har drømt opp nok et artig produkt. Her har vi en ung whisky, som vanlig fra den kanten, som har levd et travelt liv. Whiskyen har vært lagret på både rom-, sherry- og brandytønner. Her er en kort beskrivelse av 'galskapen' fra destilleriet:

Kadhambam is the result of Amrut Single Malt Whisky and a small portion of Amrut Peated Single Malt Whisky being initially matured in ex-Oloroso sherry butts. It was then put in ex-Bangalore Blue Brandy casks and matured for a further period. Next it was emptied into ex-rum casks and matured for a further period. Both the brandy and rum casks had previously been used to mature Amrut's own rum and brandy, which are immensely popular in the Indian market.

Spennende, vil jeg si. Frem med glasset!

Min flaske med Kadhambam stammer fra batch 04, mars 2013. Dette er en whisky du får kjøpt på Vinmonopolet for NOK 1000 (varenummer 775101).

Lukt (23/25): Umiddelbart er det assosiasjoner til rom som treffer meg først, når jeg setter nesen i arbeid. Ganske søt, nesten litt kunstig søt. Etter et par minutter viser det seg at dette kun er det øverste laget. Lenger ned finner jeg mer fra sherryen; moden fruktighet, rosiner og en del krydderier. Vanskelig å hente ut direkte brandy-preg her, til det er jeg ikke en god nok kjenner av brandy. At det skal være noe peated Amrut her, må i så fall være i små mengder. Jeg ville ikke betegnet dette som en peated whisky, selv om det er noen blaff her. Det er i sum en stor og fyldig nese, med veldig mye som skjer. Den utvikler seg stadig, og har noen nye små aromaer å presentere hver gang jeg setter nesen til. Dette likte jeg svært godt. Denne whiskyen kan du sitte og lukte på i timesvis.

Smak (22/25): Silkemyk munnfølelse. Fruktkaramell, sukkerdrops, sherry, honning, noe (kunstig) romsødme.

Avslutning (22/25): Karamell, lønnesirup, mørk honning, søt på alle mulige måter. Veldig fyldig og mektig. Varm og fin lenge.

Totalinntrykk (23/25): Den blir nesten litt for søt på ettersmaken, det er så mektige saker at man blir mett. Kompleks er en forsiktig beskrivelse av denne whiskyen. Men du verden, for en fin dessertwhisky!

Score (90/100)

Amrut Kadhambam 2

Sláinte! - Thomas

Chieftain's Choice Speyside Single Malt

Supersmaking på Dr. Jekylls desember 2013

Supersmaking på Dr. Jekylls desember 2013