Albannach - whisky-bar i London

Under mitt forrige besøk i London fikk jeg sjansen til å prøve whisky-baren Albannach ved Trafalgar Square. Albannach er både restaurant og bar. Restauranten i første etasje er nok klart mest stilig, med en grandios bar langs den ene langveggen. Baren i underetasjen er ganske dunkel og bærer tydelig preg av sin fortid som bankhvelv. Albannach byr på et meget velassortert utvalg av whisky, med spesielt fokus på Islay, Island og internasjonale whiskyer. Her er en liste over hva de for tiden har inne; omrent 200 forskjellige whiskyer. På listen finner man standardutvalg fra rundt £7 for en dram. Det er ellers verdt å merke seg at man her får drammer på 50ml i stedet for det vanlige 40ml.

Albannach tilbyr også whiskymenyer, hvor man kan smake seg gjennom de forskjellige regionene, eller prøve et assortert utvalg av internasjonale whiskyer. Kjøper man en slik meny får man noe rabatt på drikken.

Av svært spesielle innslag på whiskylisten kan jeg evne Laphroaig 40 Yrs 1960, til £250 for et glass, til den suverent dyreste som er en Balvenie 50 Years (Cask 191) til £760 for et glass!

Vi ble sittende på Albannach et par timer, og rakk å prøve fire whiskyer som jeg tidligere ikke hadde prøvd. Dette var en svært positiv opplevelse, og jeg finner nok veien tilbake til Albannach neste gang jeg er i London.

Sláinte! - Thomas

TWE Blog Awards

Nyheter fra Arran