Laphroaig - Dr Jekyll's Expression of Laphroaig

Laphroaig - Dr Jekyll's Expression of Laphroaig, 7 år, 54,5%

Laphroaig - Dr Jekyll's Expression of Laphroaig

Dr. Jekyll's er en herlig whiskypub i Oslo sentrum. Der har de et svært kunnskapsrikt og whiskyengasjert team, ledet av Alen Kljunic. Er du i Oslo så ta turen innom!

I mars 2012 tok de turen til Islay og plukkes seg ut en tønne flytende gull. En god del flasker skulle de selvsagt ha i puben, men i januar ble noe over 200 flasker også lagt ut for salg på Vinmonopolet for NOK 1200 (varenummer 237201).

Dr. Jekyll's Expression er kun syv år gammel, cask strength, og lagret på Pedro Ximenez (PX) hogshead. Lagring på Ex-Sherry tønne altså.

Lukt (24/25): Søt, sherry, rund og fyldig røyk. Litt spicy, lær, sitrus, samt vissheten om at noen har åpnet en liten flaske jod ett eller annet sted i huset. Veldig hyggelig bekjentskap. Minner selvsagt ganske mye om Laphroaig PX, men denne var et litet knepp bedre.

Smak (22/25): Sherryen og den kjente Laphroaig-røyken kappes om å gjøre størst inntrykk; ingen vinner - ingen taper. Sjøsalt, karamell, appelsin.

Avslutning (21/25): Den har god varighet, men det er ikke mye action underveis. Men smaken er hele tiden god. Det er avrundet sherrysmak og appelsin som sitter i lengst.

Totalinntrykk (23/25): Lukten av peated PX er altså helt nydelig når man treffer den rette balansen!

Score (90/100)

Sláinte!
- Thomas

Previous
Previous

Glenlossie 1984 Càrn Mòr - ugrei

Next
Next

BenRiach Authenticus 21 YO - var det det hele?