The Glenlivet 18 YO, 18 år, 43 %

rp_2013-07-20-19.14.14-225x300.jpgroot 246 i Solvang, California, hadde de to The Glenlivet som jeg ikke hadde smakt fra før. Den ene var 12-åringen, og så 18-åringen.

Ettersom jeg har blitt positivt overrasket av The Glenlivet 12 og The Glenlivet Nadurra, gledet jeg meg virkelig til å smake mer fra The Glenlivet.

Lukt (21/25): Ja, så kjente jeg det “vanlige” først; banan. Jeg har nevnt årsaken til det et par ganger tidligere. Når jeg drikker whisky av NEAT-glass, kjenner jeg nesten alltid banan. Merkelig. Vel, i tillegg kjente jeg salt og duften av sjø. Alt i alt en god lukt.

Smak (22/25): Smooth og varm. Her besto smaken i all hovedsak av karamell og salt. Ikke som en salt karamell, men som to separate smaker. Dette var ingen kompleks smaksopplevelse, men jeg synes whiskyen var enkel, ren og god.

Avslutning (22/25): Karamellen fulgte med over i ettersmaken. Det skjedde ikke så mye mer for meg rent smaksmessig, men varmen varte lenge. Dette var deilig.

Totalinntrykk (22/25): Alt i alt en veldig god whisky som jeg i mine notater oppsummerte med tre ord: God, varm og søt.

Score (87/100)

Konklusjonen blir selvsagt at whiskyen anbefales.

– Tone

Advertisements

2 COMMENTS

  1. Hi Tone,

    Nice review. Still have a sample of the 18 years. Will certainly look for the Bananas!!! Just came back from London and bought a bottle of the Nadurra. Look forward tasting that too.
    Cheers!
    Jan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.