Talisker Storm, NAS, 45,8 %, Isle of Sky

Talisker Storm NASHer kommer en anmeldelse til fra Frode Harrings øytur under Tunsberg Whiskyfestival. Talisker har en spesiell plass i whiskyhjertet mitt, det er det ingen tvil om. Jeg oppdaget Talisker på en pub i Oban – og ble den gangen veldig begeistret! Historien om mitt møte med whisky i Oban, skal jeg komme tilbake til en annen gang! Uansett ble resultatet av pubbesøket i Oban at det som regel står en Talisker-variant i skapet mitt, men denne hadde jeg ikke smakt før.

Nose (22/25): Det kan være skremmende for en nybegynner å uttale det man lukter høyt når man sitter sammen med flere erfarne whiskysmakere fra STOW. Frode beroliget imidlertid med at “det er ingen fasit på lukt, og det man lukter aldri feil”. Så, det jeg luktet var sjøluft (som seg hør og bør med en Talisker), salt, friskt og en litt lakrisaktig søtlig lukt.

Taste (21/25): Smaken var veldig røykpreget, en litt rå røyksmak som helte mot tjære. Jeg kjente også krydder, i form av sitronpepper.

Finish (22/25): Ettersmaken var god, frisk med innslag av pepper.

Balance (22/25): Der og da var nok ikke dette den beste Taliskeren jeg har smakt, men det er mulig smaksløkene var litt overveldet av all whiskyen jeg hadde smakt den dagen. Men, den var god, og jeg har absolutt lyst til å prøve den igjen.

Score 87/100

Til slutt lurer jeg på hva som er deres favoritt-Talisker?

– Marte

Advertisements

4 COMMENTS

  1. Jo, Talisker Storm är lite speciell. Den jag provat var i mitt tycke klart sämre än den vanliga 10 yo och helt klart sämre än 57 North. Tyvärr har Talisker schangserat en del, men den har potential att vara No 1. Min favorit är den något speciella 20 yo Sherry från början av 1980-talet. Geni eller galenskap?

    • Enig i at den er litt spesiell, og jeg synes ikke at den svarer helt til navnet sitt. Jeg landet imidlertid på samme score som Marte. Men når du nevner 57 North, så må jeg si at den skuffet meg. Den er fortsatt god, men den dårligste Talisker jeg har smakt. Min favoritt er 35-åringen fra 2012. Men 20-åringen fra 1982 havner svært høyt på listen over beste Talisker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.