Strathisla 12 YO, 12 år, 43 %

Strathisla 12 YODette er den siste anmeldelsen av whiskyene jeg smakte på root 246 i Solvang, California. I løpet av vårt opphold i Solvang, fikk jeg smakt meg gjennom deres “standardwhiskyer” som jeg ikke hadde testet før.

Fra tidligere har jeg smakt én Strathisla sammen med min mann, og han har anmeldt den: Strathisla 1968 Lonach 40 YO. Jeg ga den 83 i score. Det er ikke alltid slik at gammelt er best, så jeg var klar til å gi en yngre Strathisla en sjanse.

Nå er det 12-åringen som skal anmeldes.

Lukt (18/25): Hmmm… Møbelpolish, godt brukt frityrolje og svisker. Dette var ikke en særlig god duftmiks. Jeg kjente også banan, men som jeg har nevnt mange ganger tidligere, så skyldes det antakelig at jeg drakk av NEAT-glass.

Smak (21/25): På smaken kjente jeg mango og sjokolade. Slettes ikke verst, og svært uventet etter den litt uheldige duften. En rund og god smak.

Avslutning (20/25): Ettersmaken inneholdt ikke så mye smak, rett og slett. Den ble tørr og litt søt. Avslutningen var ikke lang, men det var nok like greit.

Totalinntrykk (20/25): Hvis vi hopper over lukten, så var dette en rund og god whisky. Absolutt drikkbar. Du kan jo vurdere å sette en klype på nesen og bare nyte smaken.

Score (79/100)

Whiskyen var absolutt drikkbar, men å anbefale den?

– Tone

Advertisements

2 COMMENTS

  1. Hi Tone, I haven’t tried this distillery as yet so I will try to get a sample somewhere. Was this a new bottle ? Sometimes the Nose improves after a couple of days. Or was it a more than half-empty bottle? That might actually have a negative impact on the Nose sometimes. Anyway, Cheers and enjoy the weekend!
    Jan

    • Hi, Jan! I can’t remember (and the picture doesn’t show) if this was a new bottle. But I do remember that the bartender had to open many of the bottles we tasted during our stay in Solvang 😉 Maybe this was one of them. I will not give up on Strathisla. Please let me know if you manage to find a good one! I would love to hear your opinion. Have a nice weekend!
      -Tone

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.