Springbank 1996 Vintage for Milano Whisky Festival, 13 år, 57,1 %

Springbank 1996 Vintage for Milano Whisky FestivalHer kjører vi på med enda en relativt ung Springbank. Dette er en Springbank 1996 Vintage for Milano Whisky Festival. Dette er en 13-åring som har vært lagret på en fino sherry butt. En single cask altså (cask #264), som resulterte i totalt 600 flasker. Den ble destillert i juni 1996, og tappet på flasker i oktober 2009.

Lukt (20/25): Svovel, sherry, rosiner, lakris, sukker og høy. Man aner bestemt at fjøset ikke er langt unna. Dette var ikke veldig tiltalende. Etter å ha ‘jobbet’ litt med den merker jeg at den også er ganske lett og fruktig; epler og pærer, med noe sitrus blandet inn.

Smak (20/25): Sherry, samt sukkerbiter i en saus av frisk ingefær og sirup. En anelse svovel her også.

Avslutning (21/25): Ingefærøl, brusende, bløt og fyldig. Mer lakris, sirup og mørk sjokolade helt til sist. Varmer fint og er middels lang.

Totalinntrykk (21/25): Betydelig bedre på smak enn lukt. Den tar seg dermed pent inn og får brukbar score samlet sett.

Score (82/100)

Takk til Patrik!

Bilde fra http://www.whiskyfestival.it/

Sláinte!
– Thomas

3 COMMENTS

    • Det stemmer nok at jeg er noe mer oppmekrsom på svovel nå, Patrik. Men det er sjelden det virkelig trekker i negativ retning. Det har jeg bare opplevd 2-3 ganger. Jeg ønsker ikke å assosieres med det infantile korstoget til Mr Murray 🙂

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.