Old Pulteney 17 YO. 17 år, 46 %

Old Pulteney 17 YODet finnes mange destillerier i Skottland, og det er umulig å holde seg oppdatert på alt hva de kommer ut med av produkter. Derfor er det en del destillerier man sjelden er ‘innom’. Ett av disse destilleriene, for meg, er Old Pulteney. Det er litt synd egentlig, for de har meget bra produkter.

Old Pulteney er et Highland-destilleri, som holder til i den lille kystbyen Wick, langt nord i Skottland. destilleriet ble åpnet i 1826, og holder koken fremdeles.

Jeg har nå smakt Old Pulteney 17 YO igjen, for første gang på flere år, og nedenfor ser dere hvordan det gjensynet ble.

Underlig nok finner man ikke Old Pulteney 17 YO på Vinmonopolet, de har dog 12-åringen og 21-åringen. Men du får kjøpt denne whiskyen på Systembolaget for SEK 822 (varenummer 86999).

Lukt (23/25): Vanilje, sitron, melon, og pære. Dette er lett, friskt og minner meg om våren. Det er dessuten noe salt og maritimt her. Så dette blir en vårdag ved kysten, rett etter et skikkelig regnskyll, og med en fin bris.

Smak (22/25): Frisk og myk. Ganske fyldig (litt creamy), søt og noe krydret. Finner karamell og fudge her også. Den er litt tilbakeholden og beskjeden.

Avslutning (22/25): Slipper frem noe mer sødme mot slutten, sammen med litt salt og noe forsiktig nøttepreg / eikepreg.

Totalinntrykk (22/25): En veldig fin dram. Denne bør nytes utendørs tror jeg. Kanskje ta med en flaske til Mølen en dag, se på havet og bare la tankene vandre.

Score (89/100)

Sláinte!
– Thomas

5 COMMENTS

  1. Pulteney har verkligen en egen karaktär och håller konsekvent fast vid denna. Jag tycker dock att pultney 1998 Spirit of Scotland (G&M, buteljerad för van Wees) var bättre än både 12 och 17 OB, dessutom prisad till runt 50€ i holländska nätbutiker. Ett kap som visar hur bra single cask pulteney kan vara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.